System message

A The King's Singers és a Kodály Filharmonikusok közös koncertturnéja Magyarországon!

A The King's Singers és a Kodály Filharmonikusok közös koncertturnéja Magyarországon!

A The King's Singers Grammy-díjas brit a capella énekegyüttes az eddigi legnagyobb szabású projektjét valósítja meg: különleges szimfonikus zenekari arénaturnéval ünepplik az ikonikus történetmesélés elmúlt 100 évét a Disney születésnapja alkalmából, melyet hazánkban az éppen 100 éves fennállását ünneplő Kodály Filharmonikusok közreműködésével valósítottak meg.
 
A világhírű együttes When you wish upon a star című albumját a legnépszerűbb rajzfilmslágerek inspirálták,  ahol a klasszikus kedvencek mellett vadonatúj feldolgozásokat is hallhattott a közönség. Felcsendült az Oroszlánkirály, a Pán Péter, a Hófehérke, az Aladdin, valamint a Jégvarázs ikonikus betétdala és még sok más ikonikus Disney dallam. Habár a közönség tagjai különböző generációk szülöttei, a zene által minden korosztály felidézhette saját gyermekkora legszebb emlékképeit. 
 
 The King's Singers
 
Kodály Filharmonikusok, vezényel: Illényi Péter
 
A nagyszabású arénashow alatt lenyűgöző látványelemeket csodálhatott a közönség. A Kodály Feilharmonikusok teljes értékű szimfonikus repertoár vonultatott fel, ahol egyes hangszerek még szólószerepet is kaptak. A közös produkciók mellett volt, ahol a zenekar önállóan is muzsikált, de felcsendültek full a cappella darabok is.
 
 
Filharmónia Magyarország rendezésében megtartott előadások január 16-án Budapesten, 17-én Debrecenben, 18-án pedig Szegeden kerültek bemutatásra. A Kodály Filharmonikusokat az alkalmakon Illényi Péter vendégkarmester vezényelte.
 
 Illényi Péter
 
 
 
 
A fotókat készítette: Derencsényi István
 
 
További híreink

Március 8-án a Kodály Kórus egy olyan zenei utazásra invitálja Önöket, amelyben az égi hangok és a földi művészet találkozásának lehetnek tanúi.

 

Feburár 4-én a kórusmuzsika egyedüli képviselőjeként a Kodály Kórus a capella produkciókkal lépett fel a Müpa Budapest Fesztivál Szìnházában.

Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny Debrecenben!

This webpage use cookies. Cookies stored on your computer.