System message

A 100 éves Kodály Filharmonikusok virágkocsival ünnepelt

A 100 éves Kodály Filharmonikusok virágkocsival ünnepelt

 

A Kodály Filharmonikusok 100 éves évfordulója alkalmából a Kodály Filharmónia Debrecen virágkocsit indított a Debreceni Virágkarneválon. Augusztus 20-án együtt gyönyörködhettünk a több mint 4 méter magas karmestert ábrázoló virágkocsinkban, mely a 100 éves zenekar előtt tisztelegve Mendelssohn: Athalia című művének ütemeire vonult végig a közönség előtt. A zeneválasztás nem véletlen: ennek a műnek a nyitányát játszotta a zenekar első koncertjén, 1923-ban. Az Athalia-Nyitányt a Klasszikusok Éjszakáján is bemutattuk a Nagytemplom előtt a Kossuth téren.

 
A centenáriumát ünneplő Kodály Filharmonikusok története regényes és változásokkal teli, melyben az állandóságot a szimfonikus zene iránti elkötelezettség és a professzionális hangzás képviseli. A Debreceni MÁV Filharmonikus Zenekar néven induló együttes szinte teljes 20. századot átölelő életútja több ezer koncertet, színházi szereplést, külföldi turnét, valamint számos egyéni sorsot foglal magába. A száz év fókuszában a Kodály Zoltán által kijelölt misszió állt, miszerint:
 
„Debrecen dolga… hangzóra bírni a néma berkeket”
 
A centenáriumi év alkalmából indított virágkocsi fő alakja a zenekart szimbolizáló karmester, aki kézmozdulataival egységbe tudja kovácsolni a zenész egyéniségek által megszólaltatott, hangjegyekbe öntött költészetet, a zenét.
 
 
Szobrász és tervező, statikus: Nádasdi Róbert
Kivitelező és virágdesign: Gulyás Tamás
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További híreink

Megjelent a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus 2024/2025-ös évadának részletes műsora!

 

Lapozgassák online, IDE KATTINTVA, vagy szerezzék be a a Klassz Pont jegyirodában, a Kölcsey Központban és a Tourinform Irodában.

 

Bérletvásárlás július 1-től!

Budapest Music Center 4000 négyzetméteres zenei központja ad otthont a Kodály Kórus legújabb kortárs koncertsorozatának.

This webpage use cookies. Cookies stored on your computer.