System message

Bob Chilcott Debrecenben

Bob Chilcott Debrecenben

A debreceni kórusnál már-már hagyomány, hogy minden évadban egy elismert külföldi karnagy érkezik hozzájuk közös koncertre. Gary Graden és Peter Broadbent után (a pandémia miatt kétéves kihagyással) idén Bob Chilcott dolgozik együtt a Kodály Kórussal. Kocsis-Holper Zoltán, az énekkar vezető karnagya elmondása szerint Bob Chilcott személyében olyan karnagy látogat hozzájuk, akinek a King’s Singers tagjaként kiemelkedő énekesi tapasztalatai vannak, és akitől elsősorban az énektechnikáról és az együtténeklésről szeretnének tanulni. Hozzátette: másfelől, mivel Chilcott folyamatosan járja a világot, sok együttessel koncertezik vendégkarnagyként, valamint kurzusokat vezet sokfelé, a személyén keresztül betekintést nyerhetnek a világ jelenlegi kóruséneklési trendjeibe. A vezető karnagy a műsorról elmondta, hogy Bob Chilcott és a Kodály Kórus közös koncertjén a többszázados angol kórushagyomány kiváló alkotásaival találkozhat és ismerkedhet meg a közönség, Chilcott által pedig kivételes, autentikus forrásból.

Bob Chilcott zeneszerzőként, karmesterként és énekesként is egész életében a kórusmuzsikához kötődött. Énekkari tagként és a kóruszene kutatójaként kezdte a Cambridge-i King’s College-ben, majd 12 évig a King’s Singers tagja volt. 1997-től „fő állása” a zeneszerzés lett, terjedelmes szerzői katalógusában minden típusú kórus számára találunk műveket. Világszerte több mint 30 országban vezényelt kórusokat, az Egyesült Királyságban több ezer amatőr énekessel dolgozott együtt. Hét évig a londoni Royal College of Music kórusának karmestere volt, 2002 óta pedig a BBC Singers fő vendégkarmestere. 2019 októberétől a Birmingham University Singers vezető karmestere. Zenéjét vezető brit és elismert külföldi kórusok előadásában rögzítették lemezre. Katie Meluával közös In Winter című lemeze az Egyesült Királyságban és Németországban is a top 10-be került az albumlistákon. 2017-ben elnyerte a The Royal School of Church tiszteletbeli ösztöndíját.

 

Királyi muzsika

2022. április 22. 19:00

Debreceni Egyetem, Aula

Műsor: Byrd: Sing Joyfully / Byrd: O Lord, Make Thy Servant, Elizabeth, Our Queen / Byrd: Vigilate / Chilcott: The Lily and the Rose / Chilcott: The Rose in the Middle of Winter / Shaw: And the Swallow / Barber: Sure on this Shining Night / Britten: Hymn to St Cecilia / Albright: Chichester Mass / Chilcott: Marriage to my Lady Poverty / Chilcott: Thou, My Love, Art Fair / Dove: Ring Out, Wild Bells

Közreműködik: Kodály Kórus Debrecen

Vezényel: Bob Chilcott

A koncert Facebook-oldala: https://fb.me/e/2acEO0U7v

További híreink

November 23-án, szerdán 18 órakor Sárosi Dániel orgonaművész DLA doktori záróhangversenyére kerül sor a Debreceni Református Nagytemplomban. A koncerten közreműködik a Kodály Kórus, vezényel Kocsis-Holper Zoltán.

November 21-23. között rendezi meg Debrecenben első alkalommal a Kocsis Zoltán Emlékfesztivált a Kocsis-Hauser Alapítvány. A programsor eseményein klasszikuszenei kiválóságok: Jean-Efflam Bavouzet – napjaink egyik legjelentősebb francia zongoraművésze –, a Keller Quartet, Hauser Adrienne zongoraművész és Giovanni Bertolazzi játékát hallhatja a közönség. A Kodály Filharmonikusok az In memoriam Kocsis Zoltán hangversennyel emlékeznek meg a fesztivál feledhetetlen névadójáról. 

Minden évadban összeállítjuk Karácsonyi bérletünket, mely tulajdonosai valódi ízelítőt kapnak klasszikus zenéből. Idén is izgalmas hangversenyeket válogattuk be az ajándékként is kiváló bérletünkbe!

This webpage use cookies. Cookies stored on your computer.