System message

MŰSORVÁLTOZÁSOK!

MŰSORVÁLTOZÁSOK!

FRISSÍTÉS: HANGVERSENYEINK NOVEMBER 11-TŐL ELMARADNAK!

A még mindig fennálló járványhelyzethez igazodva, illetve annak következtében több hangversenyünk műsora és közreműködője változik. Az országosan emelkedő esetszámok miatt úgy döntöttünk, hogy fellépő énekkari művészeink egészségének megóvása, valamint az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében a Kodály Kórus kisebb formációkban dolgozik tovább – a nemzetközi kutatások és helyi szervezetek javaslatai alapján, valamint a Magyar Kórus, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének (KÓTA) napokban megjelent ajánlásával összhangban. A teljes énekkart egyben foglalkoztató, jellemzően oratorikus műsorainkat ezért november hónapban elhagyjuk, helyette más programmal várjuk kedves közönségünket. A zenekari játék a nemzetközi tapasztalatok alapján jóval kevésbé kockázatos, ezért a Kodály Filharmonikusok működésében egyelőre nem hozunk hasonló döntést. Köszönjük figyelmüket és támogatásukat!

Új műsorok és közreműködők

November 10. A Kodály Filharmonikusok Kamarasorozatának kezdő alkalmára a járványhelyzet miatt sajnos nem tud eljönni hozzánk a sorozatot jegyző Bényi Tibor csellóművész-karmester. Az ÖRÖM ÉS GYÁSZ koncert új műsorában így két másik kamaramű hangzik fel: Mozart A-dúr klarinétkvintettje (közreműködik Laskai László - klarinét, Markóczyné Rácz Erika - hegedű, Deczki-Juhász Katalin - hegedű, Bozsányi Dávid - brácsa, Dombóvári Zsolt - cselló), valamint Dohnányi Ernő c-moll  zongoraötöse (közreműködik Somogyi-Tóth Dániel - zongora, Alexáné Kardos Ildikó - hegedű, Erdélyi Zoltán - hegedű, Kissné Galuska Anikó - brácsa, Pusker János - cselló).

November 17. Rost Andrea Kossuth-díjas művésznő sajnálatos betegsége miatt és énekkarunkat érintő elővigyázatosságból az eredetileg tervezett Mendelssohn: Éliás című oratórium nem kerül bemutatásra. Azonban, ahogy a koncert karmestere, Kovács László fogalmazott, „Mendelssohn helyett Mendelssohn-t adunk”. A Kodály Filharmonikusok és Kovács László a német géniusz legismertebb, legkedveltebb szerzeményeiből állította össze a BEST OF MENDELSSOHN című koncert műsorát november 17-re. A hangverseny szólistájaként a Kossuth- és Liszt-díjas Kelemen Barnabás hegedűművészt köszönthetjük. Műsor: Szentivánéji álom (Scherzo, Nocturne, Nászinduló) / e-moll hegedűverseny, op. 64. / IV. A-dúr („Olasz”) szimfónia, op. 90. A hangversenyre az ILLÉS PRÓFÉTA ORATÓRIUMA című koncertre váltott jegyek és bérletek (KORZÓ és GULYÁS) érvényesek!

December 8. A Spanyolországból várt Daniel Gil De Tejda karmester sajnálatos módon szintén nem tud hozzánk megérkezni. Az általa vezényelni készült, spanyol ihletésű műveket középpontba állító műsort ezért a jelenlegi tervek szerint a jövő évadban fogjuk bemutatni. Az ebben az időpontban felhangzó BŰVÖS ERDEI ZENÉK koncerten is kivételes szépségű klasszikus zenét kínálunk Hamar Zsolt karmester vezényletével: Weber Oberon-nyitányát, Dohnányi Variációk egy gyermekdalra című művét és Bartók Concerto-ját. A koncert szólistája Balog József Liszt-díjas zongoraművész lesz. A hangversenyre az EFECTO ESPAÑOL című koncertre váltott jegyek és bérletek (NAPLÓ és RUBÁNYI) érvényesek!

Köszönjük szíves megértésüket, és szeretettel várjuk Önöket a hangversenyekre!

További híreink

Komolyzenei nagykoncert Debrecen főtéren, kóruskoncert a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, zenélő belvárosi teraszok és Kis éji zene a Dósa nádor téren. A programok 20:30 és 24:00 óra között folyamatosan zajlanak! Idén partnereink a Debreceni Ünnepi Játékok és a Cziffra Fesztivál.

Ebben a szezonban hat bérlettípust kínálunk, köztük két újdonsággal! Tekintsék meg a 2021/2022-es évadot bemutató kiadványunkat!

2021/2022-es évadunkra július 15-én indul a bérletváltás. Részletek hamarosan!

This webpage use cookies. Cookies stored on your computer.