System message

Összművészeti produkció következik Live sorozatunkban

Összművészeti produkció következik Live sorozatunkban

A Kodály Kórus Debrecen Az ember arcai című koncertjét közvetítjük, június 16-án 19:30-tól, amely elmélkedés az emberről: gyarlóságáról, magányáról, szeretet- és szabadságvágyáról – a kortárs tánc valamint Poulenc, David Lang és Sandström művein keresztül.

Paul Éluard II. világháború alatt született szürrealista költeményei megdöbbentő és egyben felemelő gondolatok életről-halálról, gyarlóságról, magányról, félelemről, szeretet- és szabadságvágyról. A saját magának kiszolgáltatott ember keservéről, reményéről, élni akarásáról és humanizmusáról. A keservében éghez kiáltó embert halljuk Jeremiás próféta siralmainak megrázó szavaiban is. Ezek a szövegek szólalnak a koncerten elhangzó művekben.

Francis Poulenc kantátája egybecseng Thomas Tallis motettáinak csodálatos 16. századi hangjával és David Lang különösen megindító mai nyelvezetével, vagy a nemrég elhunyt kiváló svéd zeneszerző Sven David Sandström Hear my prayer O Lord (102. zsoltár) kezdetű motettájának drámai fohászával, melyben két zenei világ egyesül. Mindezek a gondolatok nemcsak zenében, de egy ehhez szervesen kapcsolódó mozgásművészeti nyelven is megjelennek a koncerten, Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre kortárstánc-művészek közreműködésével.

 A koncertfelvétel 2020. január 16-án készült Debrecenben, a Pásti utcai zsinagógában.

 

A koncertfilm IDE kattintva érhető el, június 16-án, 19:30 órától!

További híreink

A zeneszerző születésnapján, július 27-én mutatják be a Kodály Filharmonikusok művészei a darabot, melyet a Debreceni Zenede Kodály-termében rögzítettünk filmre 2020 júniusában.

Hat korábban elmaradt koncert kapott új időpontot.

A Kodály Kórus Debrecen kamaraformációja 2020. június 29-én, hétfőn, 19.00-tól a Hajdúdorogi Főegyházmegye Metropóliai Hivatalának Aulájában zenés áhítatot tart. A belépés ingyenes, szeretettel várjuk rá az érdeklődőket!  

This webpage use cookies. Cookies stored on your computer.