System message

Mozart-művel folytatjuk online sorozatunk

Mozart-művel folytatjuk online sorozatunk

A Papagenóval közös koncertfilm-sorozatunk következő alkalmán Mozart Esz-dúr sinfonia concertante című alkotása lesz látható-hallható a Kodály Filharmonikusok előadásában, Kovács László vezényletével a magazin Facebook-oldalán április 21-én, kedden 19:30-tól.

A sinfonia concertante olyan klasszikus versenymű, melyben szólóhangszerek csoportja versenyez, felelget a zenekarral. Kialakulása a mannheimi iskola nevéhez fűzhető. A három nagy bécsi mester (Haydn, Mozart, Beethoven) mindegyike komponált ebben a műfajban, mely a kamarazene, a versenymű és a szimfónia jellegzetességeit egyaránt magán viseli.

Mozart Esz-dúr sinfonia concertante-ja a szerző párizsi útja során, 1778-ban keletkezett. Szólóhangszerként oboát, klarinétot, kürtöt és fagottot alkalmaz, melyek kíséretét vonósokból és két-két oboából és kürtből álló zenekar adja – a most következő koncertfilmben a Kodály Filharmonikusok kitűnő fúvós művészeinek szólóiban gyönyörködhet a hallgató.

  

 

A felvétel 2018. december 4-én készült, a Kölcsey Központban. A koncerten közreműködött a Kodály Filharmonikusok, a Liszt-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész, Kovács László vezényletével. Szólisták: Bicskey Gábor – oboa / Csonka László – klarinét / Héra András – kürt / Vitányi József – fagott.

A koncertfilm IDE kattintva érhető el, április 21-én, 19:30 órától!

További híreink

A Kodály Filharmónia és a Papageno együttműködésében május 12-én 19:30-kor Oláh Kálmán Concerto for Symphony Orchestra and Jazz Band című darabja lesz látható. 

This webpage use cookies. Cookies stored on your computer.