System message

Nagyheti hangverseny

Nagyheti hangverseny

J.S. Bach passiói (a János- és a Máté-passió) az emberi alkotó elme legjelentősebb csúcsteljesítményei közé tartoznak. Hatásuk, kisugárzásuk csak a legnagyobb zsenik, Shakespeare, Leonardo, vagy Michelangelo alkotásaihoz mérhetőek. A Jézus szenvedéstörténetét és halálát János evangélista leírásában megjelenítő – két részből álló – oratorikus alkotás összetettségével, szuggesztív ábrázolásmódjával túl is nő az oratórium műfaj keretein.

Bach nem komponált operát, mégis felépítésében, drámai jeleneteiben a János-passió sokkal inkább mutat a színpad irányába, mint pályatársai művei. Nagyheti hangversenyünkön, április 7-én ezt a kivételes művet hallgathatja meg a debreceni közönség. A Kodály Filharmonikusokat, a Kodály Kórust és a különleges barokk hangszeren játszó közreműködőket Somogyi-Tóth Dániel vezényli. Az est szólistái Dörgő Inez (szoprán), Bódi Marianna (alt), Alessandro Codeluppi (tenor), Kéringer László (Evangelista), Pataki Bence (Pilátus) és Jekl László (Jézus).

A hangversenyt április 8-án Pécsen, a Kodály Központban is előadjuk.

További híreink

Május 26-án 19:30-kor Schubert V. szimfóniáját közvetítjük Papageno magazinnal közös sorozatunkban. A Kodály Filharmonikusokat Kollár Imre vezényli.

A Kodály Filharmónia és a Papageno együttműködésében május 12-én 19:30-kor Oláh Kálmán Concerto for Symphony Orchestra and Jazz Band című darabja lesz látható. 

This webpage use cookies. Cookies stored on your computer.